Cel puţin 4 rachete au lovit oraşul Liov, cel mai mare din vestul Ucrainei. 7 oameni au murit şi 11 au fost răniţi

18 aprilie 2022, 19:20

Ruşii au atacat aproape de graniţa cu Polonia. Atacurile cu rachete au vizat facilităţi militare ale armatei ucrainene. O rachetă a lovit însă un atelier auto. Celelalte au căzut în apropierea instalaţiilor feroviare.

La Liov au fost transferate multe ambasade străine de la Kiev. Oraşul a devenit şi un centru pentru primirea ucrainenilor care au fugit din zonele intens bombardate de ruşi.

Şi Kievul este în ultimele zile ţinta unor atacuri prin care armata rusă îşi propune să distrugă depozite de muniţii sau unităţi în care este fabricat armament.

Oraşul Liov şi regiunile din vestul Ucrainei au fost vizate rar de bombardamente de la începutul invaziei. Luna trecută, la Liov a fost lovit un depozit de carburant, câteva persoane fiind rănite.

Într-un nou mesaj adresat naţiunii, preşdintele Zelenski a avertizat că armata rusă pregăteşte o ofensivă în Donbas, în viitorul apropiat. El a criticat întărzierile Occidentului în livrările de armament către ţara sa.

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina sunt în impas. Totul se desfăşoară pe front. Rusia a confirmat intensificarea campaniei militare şi a susţinut că a lovit noaptea trecută zeci de ţinte militare ucrainene, inclusiv posturi de comandă şi depozite de muniţii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă