Cel puţin 22 de morţi în mai multe atacuri cu armă de foc în statul Maine, din SUA. Autorul este instructor de tragere cu arme de foc și militar în rezervă. Acesta are probleme psihice

26 octombrie 2023, 06:50

Departamentul de poliție din Lewiston l-a identificat pe Robert Card drept autorul celor două atacuri armate din Lewiston, potrivit CNN. Bărbatul are 40 de ani și este „considerat înarmat și periculos”, potrivit unei postări pe Facebook a Departamentului de Poliție din Lewiston. Oamenii legii din Maine spun că pe Robert Card este instructor certificat de tragere cu arme de foc și rezervist în armata americană. De la o vreme, acesta are probleme psihice. El povestise unor cunoscuți că aude voci. De altfel, a fost internat la psihiatrie astă vară.

Suspectul este „încă în libertate”, potrivit poliţiei din comitatul Androscoggin, care a publicat fotografii în care apare un bărbat alb, cu barbă, îmbrăcat în jeanși și o cămașă cu mâneci lungi, ținând în mâini o mitralieră în poziție de tragere.

Împuşcăturile au avut loc în trei locuri: o pistă de bowling, un restaurant şi un centru logistic al unui supermarket Walmart, potrivit CNN.

Mike Sauschuck, purtător cuvânt al Poliţiei din Lewiston: Sute de polițişti acţionează în statul Maine, în cadrul acestei anchete, îl caută pe dl.Card, care, repet, e persoană de interes, atât, deocamdată. Vom continua să strângem informaţii, pentru a-l aduce pe suspect în faţa justiţiei, şi, în cele din urmă, pentru a-l pune sub acuzare.

La 11 km de Lewiston, orășelul unde a avut loc tragedia, poliția a găsit un SUV alb, despre care se crede că ar fi al făptașului.

Atacurile au provocat rănire a 50 – 60 de persoane.

Medicii spitalului central din Lewiston sunt în acest moment în stare de urgență, pregătiți să facă față unei situații de atac în masă. Ei se coordonează cu alte unități medicale din regiune pentru a putea acționa cu eficientă, având în vedere numărul mare de răniți.

Președintele Joe Biden a condamnat atacul și, într-o convorbire telefonică avută cu guvernatorul statului Maine a oferit sprijinul total al autorităților federale și al Casei Albe pentru a investiga această „crimă oribilă”.

Lewiston, localitatea unde a avut loc masacrul se află la 56 de kilometri nord de Portland.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite