Cel puțin 7 persoane au murit în busculadele de la aeroportul din Kabul. Răscoale în unele zone din Afganistan și rezistență anti-talibană

22 august 2021, 14:40

Militanții talibani au început să se impună în zona din jurul aerportului de la Kabul pentru a menține ordinea. Potrivit Ministerului britanic al Apărării, cel puțin 7 oameni au murit ieri călcați în picioare de miile care vor să plece.

Noaptea trecută, zeci de zboruri militare au dus civili în Australia, Indonezia, în țări din Orientul Mijlociu și din Europa.

O tânără afgană a născut într-un avion american, în drum spre baza Ramstein din Germania.

La Kabul, au început să se redeschidă magazinele, iar talibanii insistă că au instaurat ordinea în capitală.

Liderii militanților încearcă acum să formeze un guvern, doar că autoritatea lor de facto nu este recunoscută la nivel internațional și cele mai multe ajutoare pentru Afganistan au fost înghețate.

Oamenii încep să se răscoale împotriva militanților. În nordul țării, rezistența anti-talibană ar fi recucerit trei districte. Într-un video publicat pe rețele de socializare, oamenii sunt încurajați să-și apere țara.

Deocamdată, nu este clar cine sunt acești luptători, dar printre ei este și fostul ministru al Apărării, general în armata afgană. El a jurat să lupte împotriva talibanilor și a confirmat pe Twitter reușitele rezistenței.

Și la nivel internațional se fac presiuni, cel mai recent din partea ministrului britanic al Apărării, pentru ca forțele americane și aliate să rămână în Afganistan și după 31 august, până la evacuarea totală a străinilor, dar și a civililor afgani care vor să fugă de talibani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă