UPDATE Cel puțin cinci morți şi 13 răniţi duminică în bombardamentele rusești din Harkov

Război în Ucraina. Harkov
Război în Ucraina. Harkov
17 aprilie 2022, 15:00

ACTUALIZARE Cel puțin cinci persoane au fost ucise în bombardamentele rusești de la Harkov, a anunțat un oficial ucrainean din domeniul sănătății, citat de The Guardian. Maksim Haustov, șeful departamentului de sănătate al administrației regionale Harkov, a declarat că alți 13 locuitori au fost răniți în bombardamentele de duminică asupra celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei. Centrul orașului a fost atacat cu mai multe lansatoare de rachete, potrivit Associated Press.

_________________________________

Cel puţin trei civili au fost ucişi de tiruri de artilerie şi cu rachete ale forţelor militare ruse asupra oraşului Harkov din estul Ucrainei, au anunţat autorităţile ucrainene duminică, informează dpa.

De asemenea, 31 de persoane au fost rănite de aceste tiruri ruse, a anunţat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

În total, trupele ruse au bombardat de 23 de ori mai multe zone ale capitalei regionale Harkov şi au încercuit sate din regiune. De asemenea, a existat un atac cu rachete.

Oleg Sinegubov i-a atenţionat pe locuitorii din Harkov să nu iasă în exteriorul locuinţelor fără un motiv întemeiat.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială” pentru „denazificarea” ţării vecine.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite