Cel mai scurt drum între Muntenia și Ardeal, DN 10 Buzău-Brașov, este blocat de aproape 24 de ore, din cauza unor stânci căzute pe carosabil

18 martie 2021, 12:52

Drumul Național 10 este cunoscut șoferilor ca fiind un drum periculos, mai ales în zona lacului Siriu. Pe șosea ajung deseori bolovani din cauza alunecărilor de teren. De această dată, un bloc masiv s-a desprins și a căzut peste șosea, la 500 de metri de viaductul Stânca Teherău. Norocul a făcut ca incidentul să se fi petrecut cu puțin înainte de miezul nopții, când în zonă nu circula nicio mașină.

Drumarii care patrulau în zona cu utilaje de deszăpezire au dat alarma.

Bucățile mari de stâncă nu au putut fi urnite de pe carosabil. Așa că, la fața locului, au ajuns și specialiștii ISU, ca să evalueze situația.

Întreg versantul care mărginește sensul de mers Buzău-Brașov este un adevărat pericol pentru participanții la trafic, mai ales primăvara, când fenomenul de îngheț-dezgheț favorizează desprinderea pietrelor. Sunt montate plase de siguranță, însă nu sunt suficiente pentru a stopa căderea blocurilor de piatră.

Drumul Național 10 este considerat un drum strategic, fiind cea mai scurtă cale rutieră între Ardeal și Muntenia. Zilnic, pe aici circulă între 8 și 10 mii de mașini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă