„Cel mai mult mi-e dor de casă! Aici ești cu familia ta în casa în care ești, dar nu cu restul familiei”. Cum petrec românii din Spania sfintele sărbători de Paști

27 aprilie 2021, 20:54

Mulți români nu au mers niciodată acasă de sărbători și, chiar dacă își umplu coșurile cu bunătăți, spun că masa de Paști este mai săracă departe de familie.

Cel mai mult mi-e dor de casă! Aici ești cu familia ta în casa în care ești, dar nu cu restul familiei, cu frați cu surori„.

De 10 ani sau 15 ani am făcut Paștele o dată în România, de când am plecat din țară, și Crăciunul niciodată. Nu sunt posibilități întotdeauna. Nu te lasă de la muncă, nu pleci când vrei„.

În unul dintre cele mai mari supermarketuri românești din Spania, deschis de curând lângă Valencia, intră în perioada aceasta câte 500 de clienți zilnic.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: „De sărbători, românilor din Spania cel mai mult le lipsește atmosfera meselor în familie, astfel încât anul acesta, dacă nu îi pot avea pe cei dragi aproape, încearcă măcar să își amintească gustul produselor tradiționale românești„.

Brânzeturile și mezelurile noastre sunt diferite de cele spaniole și se găsesc doar în magazinele românești.

Românii din Spania se vor așeza mai devreme anul acesta la masa de Paști, pentru că lumina Învierii se va da în timpul zilei, din cauza restricțiilor de circulație pe timp de noapte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite