Cel mai mic număr de persoane vaccinate zilnic din ultimele 4 luni. Ministrul Sănătății le transmite cadrelor medicale nevaccinate că vor trebui să se testeze periodic, cel mai probabil pe banii lor

19 iunie 2021, 21:16

Valul 4 cu tulpina indiană este deja o certitudine. Important este ce impact va avea.

Dr. Valeriu Gheorghiță, la Tema Zilei: Acum, prin vaccinare și boală, am ajuns la o imunitate colectivă de 45-50%. Este aproape cert că vine un nou val de îmbolnăviri

Specialiştii se tem că ne vom confrunta cu o creştere a îmbolnăvirilor mai repede decât ne-am fi așteptat, în condițiile în care nici jumătate dintre români nu sunt imunizaţi prin vaccin sau boală.

Specialiștii avertizează că mutația indiană este mai contagioasă și se vor mai dezvolta şi altele, care pot fi mult mai periculoase. Asta ar putea reduce din puterea vaccinurilor. De aceea, este esențial să le oprim prin vaccinare, acum.

Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeş”, Timişoara: „Noi ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să existe o creştere şi la noi în ţară. Datorită faptului că avem vaccinuri, nu credem că va fi similar cu valul 1 și 2 şi 3, vor mai fi replici, dar nu la acelaşi nivel cu ce am trecut până acum„.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, nu ascunde că este îngrijorată de numărul tot mai mare de infectări cu tulpina indiană din Marea Britanie și Germania, așa că şi spitalele încep să se pregătească pentru un nou val de pacienţi COVID.

Institutul național de sănătate publică a anunțat că, din totalul celor vaccinați cu prima doză, doar 0,5% au fost infectați cu SARS-CoV-2.

În cazul celor vaccinați și cu a doua doză, procentul este mult mai mic: 0,1%!

În ultimele 24 de ore au fost administrate 25.479 doze de vaccin, dintre care 20.194 Pfizer, 3.224 Johnson & Johnson, 1.189 Moderna şi 872 AstraZeneca, potrivit unei informări a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

CNCAV arată că, în acelaşi interval, 8.284 de persoane au fost vaccinate cu prima doză şi 17.195 cu cea de-a doua.

Din 27 decembrie 2020 au fost administrate 8.716.424 de doze unui număr de 4.627.395 de persoane, dintre care 288.812 au primit o doză şi 4.338.583 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7 reacţii adverse – 2 de tip local şi 5 de tip general.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă