Cel mai mare scandal din lumea criptomonedelor. Falimentul FTX: clienți păgubiți cu sute de milioane de dolari. Patronul platformei, mare finanțator al democraților din SUA

14 noiembrie 2022, 19:01

Deocamdată, pierderile suferite de clienți se ridică la 600 de milioane de dolari, însă specialiștii spun că e doar vârful icebergului și că suma totală va ajunge la 1 miliard de dolari.

FTX a intrat în insolvență după ce s-au făcut tranzacții neautorizate din portofelele clienților.

Jim Bianco, preşedinte companie financiară: Va fi ceva asemănător cu falimentul Lehman Brothers, pentru că FTX nu are drept clienţi doar investitori invididuali, ci şi firme de brokeraj, fonduri de investiţii, investitori instituţionali şi chiar mineri cripto şi validatori cripto.

Imediat după ce un oficial a anunțat că platforma de exchange ar fi fost atacată de hackeri, președintele FTX, miliardarul Sam Bankman Fried, și a dat demisia.

Regele criptomonedelor, cum era denumit până de curând, s-ar afla la biroul lui din Bahamas.

FTX a cerut protecție, potrivit legii falimentului, iar administratorul numit de instanță a mutat imediat activele în așa-numitele portofele reci, depozitele cripto care nu sunt legate la internet, deci nu pot fi atacate.

Autoritățile au declanșat o anchetă federală pentru a desluși ițele atât de încurcate ale falimentului FTX.

Caitlin Long, expert financiar: Cum de FTX s-a dezvoltat atât de mult şi de repede ? Noi, toţi cei din sectorul financiar, urmăream ce se întâmplă, ştiam şi ne-am îngrozit. Au aflat şi autorităţile, aceste lucruri încep să iasă la iveală.

Mai mulți experți financiari sunt de părere că autoritățile federale au tras de timp și, cu toate că se știa că platforma vedetă a cripto valutelor are niște probleme, nu au făcut nimic și astfel au ajuns clienții să fie păgubiți cu sute de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite