Cel mai mare rubin din lume, „Estrela de Fura”, scos la licitaţie

8 iunie 2023, 09:04

 

Frumusețea și spectaculozitatea acestui rubin african sunt pur și simplu imposibil de redat în imagini. Greutatea sa echivalează cu aproximativ 11 grame, sau 55 de carate; prin comparație, 0,5 carate are rubinul unui inel obișnuit, de „numai” câteva sute de euro.

Când a fost găsit anul trecut în minele Fura din Mozambic, rubinul era dublu ca dimensiune. Directorul companiei este în branșă de 14 ani, a ținut în palmă unele dintre cele mai bune rubine din lume – nimic ca acesta.

Dev Shetty, directorul Fura Gems: Îmi tremura mâna și mă gândeam, „chiar e aievea?!”. Ăsta este efectul pe care îl are. Știți, fiecare gemă are povestea ei. Acest rubin îți „vorbește” – și exact așa trebuie să fie.

Una dintre cele mai interesante povești este tocmai contextul – complet diferit de cel al așa-numitelor „pietre prețioase însângerate”, obținute cu sacrificii, de către mineri care trăiesc în mizerie.

Compania de minerit a create un model de bune practici în Australia și America de Sud; este implicată în educație, în viața localnicilor, asigură salarii transparente și corecte, are un impact minim asupra mediului înconjurător și pentru fiecare copac pe care îl taie, din rațiuni economice, plantează alți zece.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite