Cel mai mare pachet de ajutor militar, economic și umanitar acordat Ucrainei. Susţinerea occidentală, vitală pentru continuarea luptei împotriva rușilor: "Ajutorul este pe drum"

Congresul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Legea i-a fost trimisă președintelui Biden pentru promulgare. Și UE a virat 600 de milioane de euro din programul de asistenţă macro-financiară. Susţinerea occidentală este vitală pentru continuarea rezistenţei ucrainene în conflictul cu Rusia.

20 Mai 2022, 20:19 Știrile TVR |

Congresul a aprobat cel mai mare pachet de ajutor militar, economic și umanitar pentru Ucraina de până acum.

Senatul a votat cu 86 de voturi pentru și 11 contra pachetul de 40 de miliarde de dolari, care trecuse de Camera Reprezentanților pe 10 mai.

Pachetul cuprinde, între altele, fonduri pentru armament și instruire, pentru operațiuni ale Comandamentului Forțelor Americane din Europa, pentru securitate alimentară internațională și un ajutor economic destinat Ucrainei.

Chuck Schumer, liderul majorităţii din Senatul SUA: "Prin trecerea acestui ajutor de urgență, Senatul poate spune acum poporului ucrainean că ajutorul este pe drum. Ajutor real, ajutor semnificativ, ajutor care ar putea asigura victoria ucrainenilor".

Deficitul bugetar lunar în Ucraina este de 5 miliarde de dolari, iar războiul pentru libertate are nevoie de finanțare, care reprezintă contribuția partenerilor noștri pentru securitate, a apreciat președintele Zelenski, care a mulțumit SUA pentru sprijin.

"Sunt recunoscător SUA pentru aprobarea acestui pachet de 40 de miliarde de dolari pentru sprijinirea Ucrainei şi a democraţiei în regiune", a declarat Volodimir Zelenski.

După promulgarea legii, suma totală a ajutorului american pentru Ucraina se va ridica la peste 50 de miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse.

Președintele Biden este autorizat să aprobe 11 miliarde de dolari pentru transferuri de produse și servicii din stocurile SUA în situații de urgență.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN RĂZBOI ÎN UCRAINA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI