Cel mai mare festival internațional pentru vegani are loc în Israel

10 iunie 2019, 09:20

Organizatorii festivalului militează de 7 ani pentru hrana vegană din care lipsește complet orice produs de origine animală.

Omri Paz, fondator al „Vegan Friendly”: „Israelul e cea mai vegană țară din lume. Avem peste 5% vegani în Israel, Tel Aviv-ul e considerat cel mai vegan oraș din lume și de aceea, cel mai mare festival vegan e aici.”

Mulți au venit din curiozitate. Nu sunt vegani, dar au prieteni sau rude care i-au îndemnat să încerce și se bucură că au acceptat invitația.

Toată lumea se străduiește să ofere cât mai multe opțiuni pentru vegani.

Firmele care au venit cu oferte sunt specializate în întregul lanț alimentar. Chiar cultivă singure plantele – și au secrete pe care au fost dispuse să le împărtășească: „Folosim produse din argilă. Sunt foarte bune pentru a face probiotice, pentru că mențin temperatura corectă pentru creșterea bacteriei. Avem argilă pentru a face pâine, pentru a face usturoi, pentru a face varză.” (Stephanie Yarkoni)

Organizatorii evenimentului spun că, poate lumea râde astăzi de vegani, dar sunt convinși că viitorul le va da dreptate și acest stil de viață își va găsi tot mai multi adepți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite