ITUPP-22, cel mai mare eveniment de IT&C din lume. Reprezentanţi din 193 de ţări sunt în Bucureşti

26 septembrie 2022, 10:54

Burduja: Tehnologiile sunt neutre moral, depinde de noi cum le vom folosi

Tehnologiile sunt neutre din punct de vedere moral şi depinde de oameni cum le vor folosi, a subliniat ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, la deschiderea conferinţei globale a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor organizată la Bucureşti, la Palatul Parlamentului.

Potrivit ministrului, „cu siguranţă, viitorul va fi mai digital, dar nu va fi implicit mai bun, deoarece tehnologiile sunt neutre din punct de vedere moral şi depinde de noi cum le vom folosi”.

„Este normal să ne simţim copleşiţi de ritmul inovării, dar şi binecuvântaţi că putem fi aici să discutăm, să avem dezbateri pe această temă, pentru a decide ce vom face în viitor şi cum vom răspunde la întrebările grele cu care ne confruntăm: Care este echilibrul între libertate şi securitate? Care sunt limitele inteligenţei artificiale? Cum ne asigurăm că nu lăsăm pe nimeni în urmă? Cum conectăm cele 2,7 miliarde de oameni care până în ziua de azi nu au accesat Internetul? Cum pregătim generaţiile viitoare, (…) cum îi pregătim pentru piaţa muncii din viitor?”, a punctat Burduja.

_____________________

În opinia sa, există trei „ingrediente-cheie” ale succesului în acest domeniu: parteneriatul dintre state, naţiuni şi între sectorul privat şi societatea civilă, responsabilitatea şi altruismul. „E nevoie de altruism, pentru ca aceste lucruri să funcţioneze”, a concluzionat ministrul Cercetării şi Digitalizării.

Astăzi a început oficial cel mai amplu eveniment internațional dedicat domeniului comunicațiilor găzduit vreodată de România: Adunarea plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.

Televiziunea Română este partener oficial al conferinței găzduite la Palatul Parlamentului pentru următoarele trei săptămâni. Mihai Constantin ne este ghid.

Timp de 3 săptămâni, Palatul Parlamentului este epicentrul unei plaje foarte importante de teme digitale, care, vrem sau nu, ne vor afecta viața în următoarele decenii.

Evenimentul a fost deschis, duminică seara cu concertul sub bagheta lui Cristian Mandeal, organizat la Ateneul Român.

TVR INFO face transmisiuni în fiecare zi de la eveniment. Mihai Constantin vă așteaptă, din studioul organizat la Palatul Parlamentului, să asistați la deciziile care vor marca viitorul lumii întregi pentru decenii de acum înainte.

Agenda este foarte încărcată, foarte interesantă. Se joacă și geopolitic – avem un meci SUA-Rusia la șefia pentru Secretariatul General al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. În prima săptămână, șefii de delgații vor lua cuvântul pentru a face declarații pe politici publice. În următoarele săptămâni vor fi dezbateri și decizii despre securitatea cibernetică, despre digitalizare, internetul lucrurilor și multe alte subiecte.

Deciziile luate la ITUPP-22  vor marca viitorul lumii întregi pentru decenii de acum înainte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite