Cel mai mare centru de vaccinare din țară s-a deschis la Romexpo. Oamenii au stat și două ore la coadă pentru a se imuniza

Autoritățile au mărit lista persoanelor care se pot vaccina și anunță că etapa a treia ar putea fi deschisă mai devreme. În același timp, cel mai mare centru de vaccinare din România și-a deschis astăzi porțile, la Romexpo. Sute de persoane s-au imunizat acolo încă din prima zi. Startul a fost însă cu probleme pentru mulți dintre cei care au venit la prima oră. Au fost nevoiți să aștepte chiar și două ore. Oamenii au fost nemulțumiți și de aglomerație, dar recunoscători că au primit serul salvator.

20 Ianuarie 2021, 21:51 |
Cel mai mare centru de vaccinare din tara
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Romexpo, cel mai mare spațiu expozițional din România. Într-una dintre clădiri există de astăzi și punctul în care se pot face zeci de vaccinări simultan. Vorbim de 64 de locuri în care se imunizează. Centrul este prevăzut cu o zonă de primire, o zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare propriu-zisă, și o zonă de așteptare după vaccinare. Zeci de persoane au venit să se imunizeze chiar în primul minut de la deschidere. Oamenii au întâmpinat însă probleme, unii dintre ei fiind nevoiți să aștepte și două ore până le-a venit rândul.

Coordonatorii centrului susțin că s-a ajuns în această situație pentru că au apărut simultat mai multe probleme.

Explicația vine în contradicție cu versiunea prezentată public de Servicul de Telecomunicații Speciale care susține că procesul de vaccinare de la Romexpo a început cu întârziere la unul dintre puncte din cauza unui utilizator care nu a reținut datele de autentificare. Sistemul informatic nu a înregistrat probleme.

 

Dincolo de aceste probleme, oamenii care au venit cu speranță să se imunizeze au criticat organizarea. Spun că au fost nevoiți să se înghesuie.

Și în celălalt mare centru, deschis la Clubul Seniorilor Mihai Eminescu, s-au format cozi. Pe de altă parte, autoritățile au anunțat că vor veni și mai mulți oameni la vaccinare în perioada următoare.

Mai multe centre de vaccinare sunt în curs de amenajare în toată țara pentru a putea fi deschise etapizat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI