Cel mai mare centru de vaccinare din țară s-a deschis la Romexpo. Oamenii au stat și două ore la coadă pentru a se imuniza

20 ianuarie 2021, 21:51

Romexpo, cel mai mare spațiu expozițional din România. Într-una dintre clădiri există de astăzi și punctul în care se pot face zeci de vaccinări simultan. Vorbim de 64 de locuri în care se imunizează. Centrul este prevăzut cu o zonă de primire, o zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare propriu-zisă, și o zonă de așteptare după vaccinare. Zeci de persoane au venit să se imunizeze chiar în primul minut de la deschidere. Oamenii au întâmpinat însă probleme, unii dintre ei fiind nevoiți să aștepte și două ore până le-a venit rândul.

Coordonatorii centrului susțin că s-a ajuns în această situație pentru că au apărut simultat mai multe probleme.

Explicația vine în contradicție cu versiunea prezentată public de Servicul de Telecomunicații Speciale care susține că procesul de vaccinare de la Romexpo a început cu întârziere la unul dintre puncte din cauza unui utilizator care nu a reținut datele de autentificare. Sistemul informatic nu a înregistrat probleme.

 

Dincolo de aceste probleme, oamenii care au venit cu speranță să se imunizeze au criticat organizarea. Spun că au fost nevoiți să se înghesuie.

Și în celălalt mare centru, deschis la Clubul Seniorilor Mihai Eminescu, s-au format cozi. Pe de altă parte, autoritățile au anunțat că vor veni și mai mulți oameni la vaccinare în perioada următoare.

Mai multe centre de vaccinare sunt în curs de amenajare în toată țara pentru a putea fi deschise etapizat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite