Cel mai mare buget din istorie dedicat burselor pentru elevii și studenții din Spania. Elevii cu nevoi speciale vor primi 400 de euro pe lună

23 februarie 2023, 21:15

Un milion de tineri vor beneficia de burse de studiu majorate. Elevii din mediul rural vor primi cu 900 de euro mai mult pentru a studia în școlile de la oraș.

”187.000 de tineri care sunt nevoiți să plece de acasă în alt oraș pentru a merge la Universitate sau pentru a urma studii de calificare, care primeau 1600 de euro, vor primi de acum 2500 de euro. Această sumă de 2.520.000.000 de euro este cu 70% mai mare decât bugetul anterior, aprobat de Guvernul anterior” a declarat Pilar Alegria, ministrul Educației.

O bursă unică de 400 de euro vor primi și elevii cu nevoi speciale care fac terapii, precum copiii cu autism, cu tulburări de limbaj sau un grad de handicap mai mare de 33%.

Guvernul trebuie să mai stabilească acum statutul bursierilor, care obligă patronii să plătească tinerii conform salariilor de la nivelul companiilor și să le acorde zile de concediu. Decretul de lege este blocat însă de doi ani, din cauza negocierilor eșuate cu sindicatele și patronatele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă