Cel mai lung pod maritim din lume. Construcţia are 55 de kilometri şi leagă trei metropole importante de pe coasta Chinei

În China a fost inaugurat cel mai mare pod maritim din lume. Structura de oţel are o lungime cam cât de la Bucureşti la Ploieşti şi, pentru realizarea ei, s-au folosit 400 de mii de tone de oţel, echivalentul a 60 de Turnuri Eiffel. Dacă traficul va fi deschis abia mâine, oficiali şi jurnalişti de pretutindeni au avut deja ocazia să se plimbe de-a lungul mega-construcţiei.

23 Octombrie 2018, 15:05 (actualizat 23 Octombrie 2018, 15:07) Știrile TVR |

Cu o lungime de 55 de km, podul conectează trei puncte importante: Hong Kong, Macao şi Zhuhai. Pasarela traversează delta ce separă cele trei metropole. Lucrările la construcţie au început în 2009 şi trebuia să se încheie în 2016. Din cauza unor dificultăţi neprevăzute, inaugurarea podului a fost întârziată cu doi ani. Locuitorii din regiune sunt încântaţi de finalizarea construcţiei, care va uşura traficul rutier. Se estimează că până în 2030, aproximativ 30.000 de vehicule vor traversa zilnic podul.

Şoferii care vor să traverseze podul vor avea nevoie de un permis auto special emis de către guvernul din Hong Kong. Drumul este împânzit de camere de supraveghere. Un sistem de ultimă generaţie monitorizează de la distanţă pulsul şi tensiunea şoferilor pentru a preveni vreun accident. Şoseaua suspendată se întinde pe şase benzi, iar sub apă se află un tunel scufundat ce leagă cele două maluri ale deltei.

Pasajul este considerat o minune a arhitecturii şi ingineriei moderne. Oficialii consideră că noul pod va deveni o importantă atracţie turistică.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI