Cel mai lung discurs din Camera Reprezentanților! Peste 8 ore de argumente în apărarea „visătorilor” care au intrat în SUA fără acte legale

8 februarie 2018, 09:09

Pelosi și-a început discursul la ora 10 și 4 minute și l-a încheiat la 18 și 11 minute. A făcut pauze de câteva ori, doar pentru a bea puțină apă.

A vorbit în tot acest timp despre cât de necesară este o reformă care să apere drepturile imigranților sosiți în Statele Unite în copilărie, fără forme legale. Li se spune “dreamers” – „visători”.

Nancy Pelosi, lidera minorității democrate din Camera Reprezentanților:Sper ca toţi americanii de origine italiană, irlandeză, germană, olandeză, toate grupurile etnice care se află aici, în ţara noastră, să se mândească cu exemplul pe care îl dau despre ceea ce înseamnă visul american în America„.

Precedentul record de lungime a unui discurs în Camera Reprezentanților data din 1909 și era de „doar” 5 ore și 15 minute.

Cu cele peste 8 ore ale ei, Pelosi l-a doborât la 77 de ani, încălțată în pantofi cu tocuri înalte, spre deosebire de alți congresmani, care în astfel de ocazii folosesc încălțăminte sport.

Între timp, în holul de la intrare, 200 de manifestanți cereau Congresului reglementarea situației tinerilor migranți fără acte legale.

Democrații din Camera Reprezentanților fac presiuni pentru o dezbatere pe această temă, amenințând că altfel nu vor susține legea bugetului.

Dacă legea nu este adoptată astăzi, se poate ajunge la un nou blocaj parțial al activității guvernamentale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite