Cel mai influent cardinal de la Vatican, Leonardo Sandri, vizită la Blaj, Cluj Napoca și la Sighetu Marmației

4 iunie 2022, 15:15

Cardinalul Sandri a fost asteptat cu emotie la Sighetu Marmației, de surorile mănăstirii Maica Domnului Indurerată, dar și de mai multe mame și copii din Ucraina, cazați în lacasul de cult. Prelatul a venit cu „Darul Papei”: alimente și produse sanitare de strictă necesitate, dar și cu mesajul Sfântului Părinte.

De la începutul războiului, la mănăstirea din Sighetu Marmației au fost găzduiti 1.500 de refugiați, majoritatea mame cu copii. Și acum locuiesc 32 de persoane. Anastasia Korneenkova era dispecer de taxi în Odesa. După ce orașul a început să fie asediat de trupele rusești și zguduit de explozii, a decis că trebuie să fugă, împreuna cu sora și cu nepoțica ei.

Familia Koromysel are 5 copii. Au fugit din Kiev si după ce au stat o vreme în Polonia, apoi în Cehia, au ajuns în România, la Sighet, unde le place cel mai mult, pentru că sunt aproape de țara lor.

Cardinalul Sandri a vizitat și punctul de trecere a frontierei, unde a ținut să descarce câteva pachete cu alimente din camionul cu ajutoare. 

A primit în dar un steag al Ucrainei și a luat  drept amintire un desen făcut de un copil refugiat.

La final, a depus o coroană de flori la troița ridicată în numele episcopilor greco-catolici beatificați de Papa Francisc, la Cimitirul Săracilor. Cadinalul Leonardo Sandri își continuă vizită la Blaj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite