Cel mai dificil sezon de schi din ultimii ani. A nins puțin și târziu

9 martie 2023, 11:07

Din cauza lipsei zăpezii, în Sinaia nu s-a schiat nici de Crăciun, nici de Revelion. Pârtiile s-au deschis abia pe 13 ianuarie, dar din cauza vântului, instalațiile au funcționat numai 25 de zile din 55.

Pentru că are pârtii la 2.000 de metri, Sinaia a rămas printre puținele locuri unde se mai poate schia în condiții bune. Dacă vântul nu închide instalațiile, schiorii și snowboarderii pot folosi 20 dintre cei 30 de km de pârtii.

Autoritățile locale au reușit după foarte mulți ani să facă posibilă cumpărarea unei singure cartele pentru toate instalațiile din vale, însă prețul a crescut cu 30% față de sezonul trecut.

Cum zăpadă mai găsești doar la altitudini mari, când sunt deschise, pârtiile din Sinaia sunt în permanență pline. Aglomerația, mai ales cea de la sfârșit de săptămână, aduce și multe intervenții pentru salvamontiști.

În ziua în care a filmat echipa Știrilor TVR, vântul a ajuns și la 70 de km/h. În jurul prânzului, autoritățile locale au închis gondolele și scaunele din Vale. Sportivii care au participat la campionatele naționale de schi pentru copii au fost urcați și coborâți cu utilaje speciale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite