Cel mai bătrân urs din țara noastră iese la pensie

22 iunie 2020, 18:47

Acum patru ani, Bătrânica a fost atacată de patru ursi mai tineri ai grădinii zoologice așa că reprezentanții parcului au hotărât să o mute într-o cușcă mai mica. În timp, din cauza vârstei, au apărut și problemele de sănătate.

Dan Gâscă – medic venerinar Grădina Zoologică Galați: Este o artroză cronică, speram că în locul în care va fi dusă va avea o viață mai bună. Probabil are și probleme neurologice”.

Pentru îngrijitori, Bătrânica este un adevărat membru al familiei. În plus, ursoaica se înțelege bine și cu câteva pisici care o vizitează aproape zilnic.

După mai multe încercări de a muta ursoaica în cușca de transport, medicii au tranchilizat-o.

Reprezentanții grădinii zoologice au hotărât că ursoaica va fi mult mai bine îngrijită în rezervația de la Zărnești, din județul Brașov.

Paula Ciotloș – vicepreședintele Asociației Prietenii Naturii: „Va avea, cel mai probabil țarcul ei, deși la problemele medicale pe care le are, ne îndoim că va putea sta într-un țarc mai mare, cu mai mulți urși. Avem și noi în sanctuar o pisică, și avem o ursoaică la fel, cu probleme de artrită care tolerează la fel de bine pisicile”.

În sanctuarul de urși de la Zărnești, întins pe o suprafață de 69 de hectare de pădure, trăiesc  în semilibertate peste 100 de urși.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă