Cei trei bărbați reținuți în cazul asasinării proprietarului unei case de schimb din Focșani, arestați preventiv pentru 30 de zile

26 februarie 2019, 19:33

ACTUALIZARE Cei trei bărbaţi reţinuţi ca fiind suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri de la Slobozia Ciorăşti au primit mandat de arestare pentru 30 de zile, potrivit sentinţei Tribunalului Vrancea.

„Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Sprînciană Bogdan Ionuţ – pentru următoarele infracţiuni: omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept şi de punere în circulaţie sau de conducere a unui vehicul neînmatriculat; Văscăuţanu Gheorghe Vasile – pentru comiterea următoarelor infracţiuni: omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept; Cruceanu Marius Daniel – pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de omor calificat şi complicitate la tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată (…), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.02.2019, până la data de 28.03.2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor”, se arată în sentinţa Tribunalului Vrancea.

………………………………………………………………………………..

Doi dintre suspecţi sunt din Urecheşti, Bacău. Al treilea, este din Adjud. Au vârste între 28 şi 47 de ani. Anchetatorii au aflat că, timp de şapte săptămâni, au plănuit să îl jefuiască pe patronul caselor de schimb.

În comuna Urecheşti, de unde sunt Bogdan Sprânceană şi Marius Cruceanu, oamenii se feresc să vorbească despre cei doi.

Marius Cruceanu ar fi fost la volanul mașinii cu care ceilalţi doi atacatori au fugit de la locul crimei.

Fiica bărbatului susţine că tatal ei nu este implicat în această oribilă faptă.

Anchetatorii care au reuşit să îi captureze pe cei trei suspecţi după trei zile au stabilit că ei planificaseră doar un jaf. Şi l-au urmărit atent pe patron.

În seara zilei de 22 februarie, Constantin Chiriţă pleca spre casă în comuna vrânceană Slobozia Ciorăşti cu o sumă impresionantă de bani asupra sa. Doi dintre atacatori l-au urmărit cu mașina și, când acesta a intrat pe un drum județean, i-au blocat drumul. Aici l-au împuşcat. Fiecare dintre atacatori era înarmat.

Atacatorii se pare că nu au mai furat banii pentru că anchetatorii au găsit zeci de mii de euro, lire sterline şi câteva sute de mii de lei în maşina victimei. Atacatorii s-au făcut însă nevăzuţi.

Cei trei suspecti au fost prinsi după trei zile la frontieră: încercau să fugă din țară prin vama Nădlac. Nu știau că fuseseră dați în consemn la frontieră. Așa că au fost ușor identificați și încătușați.

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă. Infracținile pentru care sunt cercetați sunt extrem de grave: conducerea unui autoturism neînmatriculat, uz de armă fără drept și omor calificat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite