Cei peste 120 de pacienți de la Spitalul Județean Suceava sunt testați miercuri pentru coronavirus

Spitalul din Suceava este închis pentru 48 de ore. În unitatea medicală au murit 5 pacienți depistați cu coronavirus. 83 de medici, asistenți și infirmieri au fost diagnosticați cu COVID-19. Miercuri, pacienții de aici sunt testați. Echipa de control de la Ministerul Sănătății continuă evaluarea situației.

25 Martie 2020, 12:43 (actualizat 25 Martie 2020, 13:54) |
Situație disperată la Suceava
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Potrivit Ministerului Sănătății, transferul celor 124 de pacienţi care se mai află internaţi în Spitalul Județean Suceava se face după cum urmează:

- Pacienţii confirmaţi pozitiv la COVID 19 vor fi repartizaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.

- Pacienţii cu rezultat negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgenţe îşi vor continua tratamentul izolaţi la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

- Pacienţii care sunt confirmaţi negativ şi reprezintă urgenţe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferaţi în spitale din judeţul Iaşi, în funcţie de patologie.

În 48 de ore se estimează deschiderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecţie.

Unitatea va începe să funcţioneze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iaşi, de la clinicile private din Suceava, precum şi cu personal din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Toţi pacienţii care vor fi investigaţi şi diagnosticaţi aici vor fi dirijaţi pentru continuarea tratamentului în unităţile medicale din Fălticeni şi Rădăuţi. Cei cu patologie severă vor fi direcţionaţi către unităţile medicale din Iaşi.

Din cei 233 de medici ai unităţii sanitare, 34 au fost confirmaţi pozitiv la COVID 19. Aceştia sun internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Suceava. Restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

De asemenea, 49 de asistenţi medicali şi infirmieri confirmaţi cu COVID 19 din cadrul Spitalului Judeţean se află, de asemenea, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Suceava.


Echipa MS a decis ca, după dezinfecţie, Spitalul Clinic Judeţean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor şi dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcţiei de Sănătate Publică din Suceava 750 000 lei pentru achiziţionarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR).

Evaluarea echipei medicale a MS continuă zilele următoare cu toate unităţile sanitare din regiunea NE. Astăzi va fi verificată situaţia de la Botoşani.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 11°C
IASI 5°C 12°C
CLUJ 8°C 9°C
CONSTANTA 6°C 6°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI