Cei patru români care traversează Atlanticul într-o barcă cu vâsle au parcurs trei sferturi din distanţă

12 ianuarie 2018, 10:43

Compatrioţii noştri vor să aducă astfel un omagiu centenarului Marii Uniri şi să strângă fonduri pentru centrul Hospice Casa Speranţei de la Adunaţii Copăceni. Andrei Roşu, unul dintre membrii echipajului Atlantic4 a povestit pentru TVR peripeţiile prin care-au trecut, precum şi problemele cu care se confruntă acum.

“Pe măsură ce ne apropiem de Antigua ne simţim din ce în ce mai bine. Primele două săptămâni au fost cele mai grele. Mai avem cam un sfert din călătorie. (…) Singura problemă a fost cu pilotul automat – avem patru astfel de unităţi. Din cauza vântului puternic şi a valurilor foarte mari a trebuit să îl tot schimbăm. Dar aici, Vasi, căpitanul nostru, a devenit ca cei de la pit stop din Formula 1, le schimbă cu o viteză de poate intra în Cartea Recordurilor. Este foarte periculos, dacă se pierde un pilot, barca începe să se învârtă, îşi pierde direcţia şi riscul este mare. (…) Pe măsură ce ne apropiem de Antigua, temperatura creşte, e undeva pe la 25-28 de grade”, a povestit pentru Ora de ştiri Andrei Roşu.

Cei patru români sunt singurii reprezentanţi ai Europei de Sud-Est în cursa care a luat startul cu două zile întârziere din cauza vremii nefavorabile. Evoluția echipajului poate fi urmărită și pe www.climbingtheworld.com sau pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite