Cei opt suspecți reținuți în dosarul șpăgilor din vama Nădlac sunt liberi. Procurorii DNA: o parte din mita luată de la transportatorii de marfă ar fi ajuns și în conturile PSD

10 decembrie 2019, 07:21

După o noapte de audieri, cei 8 suspecți au fost reținuți. Au fost urcați în dube și aduși la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde procurorii DNA au cerut arestarea lor preventivă.

Printre ei se numără și Cristian Ispravnic, directorul general al Direcției Regionale de Drumuri Timișoara. Atât el, cât și 6 funcționari sunt acuzați că primeau până la 100 de euro pentru camioanele care treceau prin vama Nadlac și care depășeau greutatea trecută în acte.

Mai mult, procurorii suspectează că unele angajări în Regionala de Drumuri s-ar fi făcut ilegal, cu girul conducerii instituției. Un post de controlor de trafic ar fi fost ocupat contra cost, pentru sume între 5 și 10 mii de euro.

Anchetatorii susțin că banii încasați ar fi fost împărțiți între membrii rețelei și o parte din sume ar fi ajuns în contul filialei județene a PSD.

Printre cei reținuți este și o fostă șefă a Inspectoratului Școlar Județean. Potrivit anchetatorilor, pe vremea când conducea instituţia, Anca Stoenescu ar fi destituit în mod ilegal un inspector şcolar.

Pe lista suspecților sunt și 3 parlamentari PSD. Luni, cei trei parlamentari au dat declarații în fața procurorilor DNA Timișoara, dar ei nu pot fi reținuți fără încuviințarea Parlamentului.

ACTUALIZARE Deputatul PSD de Arad Florin Tripa spune că mascații au venit dimineață la ora 6 la ușa lui.

La audieri au fost adus şi Ioan Chisaliţă, senator social-democrat din Caraş-Severin. Acesta a venit în scaunul cu rotile.

Iar deputatul Dorel Căprar, șeful PSD Arad, a fost luat chiar din sediul filialei.

Deputatul Florin Tripa a declarat că are calitate de suspect de trafic de influenţă. Ar fi intervenit pe lângă directorul de la Drumuri şi Poduri Timişoara, Ilie Cristian Ispravnic, ca să angajeze un director condamnat penal cu suspendare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite