Cei mai mulți copii traficați sunt cetățeni ai U.E. Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România: 1 din 5 copii din Europa este abuzat sexual

22 decembrie 2022, 12:08

Aproximativ un sfert din totalul victimelor sunt copii, iar cei mai mulți dintre ei sunt înregistrați în România, urmată de Germania și Olanda. La fel că femeile, ei sunt traficați în principal în scopuri sexuale. În jur de o treime sunt traficați în propria lor țară.

„Consiliul Europei a estimat în 2020 că in Europa 1 din 5 copii cade victimă unei forme ale abuzului sexual. De asemenea, s-a constatat că aproape 90% dintre acestea nu ajung în atenția poliției ori instanțelor judecătorești”, a spus Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România.

În cifre absolute, cetățenii români sunt cel mai grav afectați, cu peste 2.300 de cazuri de trafic înregistrate în 2019-2020.

Cifra include și traficul pentru exploatarea muncii și în alte scopuri. Românii sunt urmați de francezi, italieni, bulgari și polonezi. Acest gen de infracțiune se folosește tot mai mult de internet, ceea ce înseamnă că e mai greu de detectat.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite