VIDEO TELEJURNAL

Cei îi doreau anchetatorii comisarului Traian Berbeceanu: "Pantofi de lac și vată în nas"

Anchetatorii comisarului Traian Berbeceanu îl voiau pe poliţist cu „pantofi de lac şi vată în nas". O stenogramă incendiară apare în motivarea Curţii Supreme care i-a condamnat la detenţie pe anchetatorii comisarului şi l-a achitat pe poliţist. Judecătorii afirmă că detenţia pentru anchetatorii care i-au fabricat dosarul comisarului Berbeceanu este singura soluţie pentru repararea încrederii în justiţie.

02 Mai 2017, 14:32 (actualizat 02 Mai 2017, 15:14) Știrile TVR |
Motivare în cazul Traian Berbeceanu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

Este demonstrat dincolo de orice îndoială că foştii procurori de la DIICOT Alba, Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean, precum şi poliţistul Alin Muntean au ştiut că Traian Berbeceanu este o persoană nevinovată şi cu toate acestea au urmărit să-l incrimineze - este concluzia la care a ajuns Înalta Curte. Anchetatorii lui Berbeceanu au denaturat adevărul şi au fabricat probe care să ducă la inculparea şi arestarea fostului şef de la Crimă Organizată Alba, Traian Berbeceanu. E vorba de mărturii de la interlopi care au susţinut că i-au dat mită lui Berbeceanu, ca să scape de acuzaţii. Mai mult, anchetatorii poliţistului îl doreau mort. Cel puţin aşa reiese dintr-o stenogramă de la dosar.


„Cean: Să-l ierte Dumnezeu şi să-l hodinească!
Opruta: Pe fiecare cum facem.
Cean: Exact ce i-am dorit, pantofi de lac şi vată în nas.
Opruta: Cred că Alin face chef, ha?!
Cean: Ar fi cazul, că vrusei să-l sun, cu pretenu, cu vecinu, cu Stelică: "Hai să-l sunăm pe Alin, poate dă de băut, bem şi noi un şpriţ azi pe undeva."


Înalta Curte a dat sentinţa în dosarul Berbeceanu în iulie anul trecut, însă motivarea a venit abia acum. Urmează apelul, iar o sentinţă definitivă ar putea fi dată până la sfârşitul anului. Judecătorii i-au condamnat la 7 ani de detenţie pe procurorul Ioan Mureşan, la 4 ani pe poliţistul Alin Muntean şi la 2 ani pe procurorul Nicolae Cean. În schimb, Berbeceanu a fost achitat pentru acuzaţiile de corupţie.

Instanţa i-a obligat pe anchetatorii comisarului Berbeceanu la plata către poliţist a 100.000 de euro daune morale şi a 100.000 de lei diferenţe salariale. Acum, Berbeceanu este încadrat pe un post de execuţie în cadrul IPJ Hunedoara şi spune că a pierdut jumătate din salariu, ca urmare a pierderii postului de şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, după punerea sub acuzare.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN JUSTIŢIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 3°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 10°C 7°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI