Cei îi doreau anchetatorii comisarului Traian Berbeceanu: „Pantofi de lac și vată în nas”

2 mai 2017, 14:32

 

Este demonstrat dincolo de orice îndoială că foştii procurori de la DIICOT Alba, Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean, precum şi poliţistul Alin Muntean au ştiut că Traian Berbeceanu este o persoană nevinovată şi cu toate acestea au urmărit să-l incrimineze – este concluzia la care a ajuns Înalta Curte. Anchetatorii lui Berbeceanu au denaturat adevărul şi au fabricat probe care să ducă la inculparea şi arestarea fostului şef de la Crimă Organizată Alba, Traian Berbeceanu. E vorba de mărturii de la interlopi care au susţinut că i-au dat mită lui Berbeceanu, ca să scape de acuzaţii. Mai mult, anchetatorii poliţistului îl doreau mort. Cel puţin aşa reiese dintr-o stenogramă de la dosar.

„Cean: Să-l ierte Dumnezeu şi să-l hodinească!
Opruta: Pe fiecare cum facem.
Cean: Exact ce i-am dorit, pantofi de lac şi vată în nas.
Opruta: Cred că Alin face chef, ha?!
Cean: Ar fi cazul, că vrusei să-l sun, cu pretenu, cu vecinu, cu Stelică: „Hai să-l sunăm pe Alin, poate dă de băut, bem şi noi un şpriţ azi pe undeva.”

Înalta Curte a dat sentinţa în dosarul Berbeceanu în iulie anul trecut, însă motivarea a venit abia acum. Urmează apelul, iar o sentinţă definitivă ar putea fi dată până la sfârşitul anului. Judecătorii i-au condamnat la 7 ani de detenţie pe procurorul Ioan Mureşan, la 4 ani pe poliţistul Alin Muntean şi la 2 ani pe procurorul Nicolae Cean. În schimb, Berbeceanu a fost achitat pentru acuzaţiile de corupţie.

Instanţa i-a obligat pe anchetatorii comisarului Berbeceanu la plata către poliţist a 100.000 de euro daune morale şi a 100.000 de lei diferenţe salariale. Acum, Berbeceanu este încadrat pe un post de execuţie în cadrul IPJ Hunedoara şi spune că a pierdut jumătate din salariu, ca urmare a pierderii postului de şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, după punerea sub acuzare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite