Unul dintre tinerii dispăruți la Costinești a fost găsit decedat. A patra zi cu steag roșu pe litoral

11 august 2022, 11:11

După două zile de căutări cu barca și cu elicopterul, pe o mare agitată, trupul unuia dintre tinerii care au intrat marți seara în app la Costinești a fost găsit. Avea 21 de ani și era din Vaslui.

În momentul în care salvatorii l-au scos pe tânăr din mare, sute de oameni de pe plajă s-au îngrămădit să vadă ce se întâmplă. Jandarmii și polițiștii i au ținut însă la distanță.

Cel de al doilea tânăr încă e dispărut în mare.

Pe litoral vremea rămâne capricioasă. Bate vântul și sunt încă valuri mari. Este a patra zi cu steag roșu, pe toate plajele. Salvamarii patrulează non stop, în apa și la mal încercând să-i țină pe turiști în siguranță.

Steagul roșu a fost arborat din cauza vântului și curenților, aproape de mal valurile au 1 metru, chiar și așa turiștii s-au aventurat în apă chiar și cu copiii.

Ieri a fost furtună puternică în larg, cu valuri de cinci metri înălțime. Nici aproape de mal nu era mai bine din cauza curenților. Așa că nimeni nu a avut voie să intre în apă. Unii turiștii au vrut să dea declarație pe proprie răspundere ca să se poată scălda.

Mulți turiști au ignorat recomandările salvamarilor și au intrat în apă. Azi, aceștia au fost mai îngăduitori și i-au lăsat să intre în mare, dar numai aproape de mal.

Începând de duminicã, salvamarii au avut zeci de intervenții pentru a-i scoate din valuri pe turiștii care au ignorat sfaturile lor, steagul roșu și marea agitată. Patru oameni au murit înecați în stațiunile din sudul litoralului în ultimele zile.

CITEȘTE ȘI: Salvamar din Costinești: Este o furtună foarte periculoasă în Marea Neagră, sunt valuri de patru-cinci metri. Oamenii să înțeleagă că ne luptăm pentru viața lor

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite