Cei 45 de studenți de la Drept au fost exmatriculați, a anunțat rectorul Universității din București

Rectorul Universității din București, Marian Preda, a anunțat că validează decizia de exmatriculare a celor 45 de studenți de la Facultatea de Drept, care au fraudat examene din sesiunea de iarnă, luată de Consiliul Facultății.

02 Martie 2021, 14:38 (actualizat 03 Martie 2021, 13:04) |
Studenti exmatriculati
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

„Este o situație care a suscitat atenția întregii opinii publice și cred că este momentul să vin cu o serie de clarificări. Am analizat cu mare atenție propunerea de exmatriculare pe care am discutat-o și cu colegii mei prorectorii. Am citit memoriul studenților în discuție. Dovezile care stau la baza deciziilor arată fără niciu dubiu că studenții au încălcat regulamentul facultății în repetate rânduri. Avem și mărturiile unor studenți. În consecință, Consiliul Facultății a votat cu largă majoritate propunerea de exmatriculare. Nu aș vrea să trecem ușor peste componenta morală a situației cu atât mai mult cu cât studenții sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor. Validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate de Consiliul Facultății de Drept.

Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură consecință: exmatricularea.

Voi solicita nu doar colegilor de la Drept, ci colegilor din lumea academică să propună, să discute și să implementeze măsuri în mai multe aspecte.

Niciun soft nu poate suplini integritatea și moralitatea persoanei.

În perioada următoare demarez ample consultări cu studenții astfel încât vocea lor să ne conducă spre cele mai bune decizii pentru universitate. Cred că trebuie să supervizăm mai bine procesul de evaluare a profesorilor de către studenți.” a declarat rectorului Universității din București.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI