Cei 4 copii înjunghiați în timp ce se aflau în parc, în orașul francez Annecy, sunt în stare stabilă. Povestea "eroului cu rucsac", trecătorul care a intervenit imediat pentru a-l opri pe atacator

Președintele Emmanuel Macron a mers în localitatea din Alpii francezi unde a avut loc atacul și i-a felicitat pe toți cei care au intervenit pentru a preveni o tragedie - de la polițiști, la echipajele de prim ajutor și la agenții municipali. Vă reamintim, 4 copii cu vârste între 2 și 3 ani au fost răniți ieri, cu cuțitul, de către un refugiat sirian.

09 Iunie 2023, 21:25 (actualizat 09 Iunie 2023, 21:30) Știrile TVR |

Președintele francez Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, au vizitat 3 dintre cei 4 răniți, la spitalul din Grenoble.

Cei trei minori se află internați în secția de chirurgie pediatrică, sub atenta supraveghere a medicilor. Un al patrulea copil rănit, de origine olandeză, a fost transferat la un spital din Geneva.

Șeful statului francez a plecat apoi la sediul Prefecturiii din Annecy, unde s-a întâlnit cu cei care au intervenit pentru imobilizarea atacatorului.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: "Suntem cu toţii alături de victime şi de familiile lor. Am avut ocazia să fiu aici, cu soţia mea, la Grenoble, apoi la Annecy, pentru a fi alături de câteva dintre familii - familii franceze, familii britanice. Ştiu că ambasada dumneavoastră va fi în contact cu familiile olandeze care au plecat spre Geneva. Suntem solidari, mental şi emoţional, cu copiii şi adulţii care au fost afectaţi. O victimă este printre noi."

Printre cei aflați în sală, la întâlnirea cu șeful statului francez, a fost și Henri, primul bărbat care l-a oprit pe atacatorul de origine siriană. El este un turist de 24 de ani, care a reușit să se ferească de agresor cu un rucsac pe care îl purta. De altfel, presa din Hexagon l-a numit pe Henri "eroul cu rucsac".

Henri, "eroul cu rucsac": "La început am crezut că este un hoţ, după care am văzut că aleargă după copii, în parc, şi mi-am dat seama că este un atac. (...) Mi-a fost imposibil să văd asta şi să nu reacţionez şi eram sigur că nu voi fi singurul care va reacţiona. Au reacţionat mulţi alţii, încercând să alerge spre el (spre atacator, n.r.), să îl împingă, sau să alerge spre copiii răniţi pentru a avea grijă de ei."

Procurorul de caz a anunțat că mandatul de reținere pe numele agresorului, un cetățean de origine siriană, a fost prelungit. El a fost supus unui examen psihiatric, care a dovedit că poate fi menținut în arest. Contactată de presa franceză, mama atacatorului a spus că fiul ei suferea de o gravă depresie, iar faptul că i s-a refuzat cererea de obținere a cetățeniei suedeze i-a accentuat această stare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 20°C 21°C
CLUJ 21°C 20°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 21°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI