Cei 20 de militari români care au participat la Jocurile Invictus de la Dusseldorf, invitați speciali la Palatul Elisabeta. Principele Radu: Faceţi o notă aparte în concertul public al vieţii româneşti şi europene

Cei 20 de militari români care au participat la Jocurile Invictus de la Dusseldorf au fost sărbătoriţi de Familia Regală a României la Palatul Elisabeta.

19 Septembrie 2023, 08:54 Știrile TVR |

Sportivii, familiile lor şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale au fost invitaţi de Alteţa Sa Principele Radu, al căror Înalt Patronaj îl au şi care i-a însoţit şi în Germania pentru a-i susţine din tribună. Veteranii răniți în teatrele de operațiuni au concurat la opt discipline printre care tir cu arcul, atletism, ciclism și înot şi s-au întors acasă cu patru medalii de aur, cinci de argint și cinci de bronz.

Povestea lor este o adevărată lecţie de viaţă care vorbeşte despre eroism, curaj, tenacitate şi spirit de echipă.

Marius Taifas, bronz la înot 50 m liber: Am fost foarte emoționat. Am participat la o disciplină la care nu am obținut până acum nicio medalie. Cred că a obținut un coleg locul V la Sydney. Este o disciplină foarte frumoasă, de doi ani mă pregătesc.

Ioan Iosif Reman, caporal clasa I, argint la tir cu arcul pe echipe: Mi se pare foarte păcut, am scăpat de emoţii, am avut parte de o primire călduroasă, Majestatea Sa mi-a semnat şi un drapel, sunt foarte onorat.

Principele Radu: Aş vrea doar să vă spun încă o dată că exemplul pe care îl daţi societăţii este extraordinar de valoros, pentru că trăim într-o lume care, de multe ori, este condusă de idei exact invers decât cele pe care dumneavoastră le susţineţi. Faceţi o notă aparte în concertul public al vieţii româneşti şi europene, pentru că aveţi o profesie care vă aşează într-un loc cu totul ieşit din comun.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 28°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 25°C 25°C
CONSTANTA 25°C 25°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI