Cehia aplică unele dintre cele mai restrictive măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. Program special la magazine pentru persoanele de peste 65 de ani

20 martie 2020, 13:25

Magazinele alimentare și farmaciile au un program special, numai pentru persoane de peste 65 de ani, timp de două ore pe zi. Așa a hotărât guvernul ceh să limiteze expunerea la coronavirus a persoanelor din grupa de vârstă cu riscul cel mai mare și să le asigure că nu vor rămâne fără provizii.

ANDREJ BABIS, premierul Cehiei: „Guvernul interzice prezența cumpărătorilor în magazinele alimentare de vânzare cu amănuntul, între orele 10.00 şi 12.00 dimineața, cu excepţia celor cu vârsta peste 65 de ani.”

O măsură similară pentru persoanele de peste 65 de ani a anunțat și un lanț uriaș de magazine din Belgia: le e rezervată o oră dimineața, imediat după deschidere.

Multe supermarketuri din Marea Britanie procedează la fel, după ce au constatat că înainte de începerea programului, în fața ușilor închise se formează deja cozi interminabile. În prima oră pot intra, de acum, doar cei cu vârste de peste 70 de ani sau cu handicap.

Majoritatea supermarketurilor britanice acceptă în continuare comenzi online, însă anunță că livrările ar putea avea întârzieri de până la trei săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite