CEDO îi cere Greciei să ia măsuri pentru protejarea migranţilor din tabere față de pericolul infectării cu noul coronavirus

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată în regim de urgenţă de trei migranţi găzduiţi într-o tabără de refugiaţi în Grecia şi care se consideră ameninţaţi de COVID-19, i-a cerut Atenei să ia măsurile necesare pentru protecţia lor, informează joi CEDO, citată de AFP.

09 Aprilie 2020, 17:24 (actualizat 09 Aprilie 2020, 18:07) |
Tabără de migranți

Reclamanţii, doi minori neînsoţiţi şi un bărbat de 80 de ani, au acuzat condiţiile mediocre din taberele de refugiaţi insalubre şi suprapopulate din Grecia șI au spus că există , riscul de a se îmbolnăvi de COVID-19.

În acest dosar, CEDO le-a cerut marţi autorităţilor Greciei "să-i transfere pe reclamanţi sau cel puţin să le garanteze condiţii compatibile" cu cele prevăzute de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care interzice "tratamentele inumane şi degradante".

CEDO a mai cerut oferirea de îngrijiri, precum şi o asistenţă medicală conformă stării de sănătate a celor trei migranţi, găzduiţi într-o tabără de refugiaţi din insula Samos.

În jur de 100.000 de solicitanţi de azil trăiesc în prezent în Grecia, dintre care 70.000 în cele 38 de tabere instalate pe teritoriul său, potrivit autorităţilor greceşti.

Două dintre aceste două tabere, situate în Grecia continentală, au fost plasate săptămâna trecută în carantină după înregistrarea a 28 de cazuri de COVID-19.

(sursa: Agerpres)

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI