„Cea mai tare petrecere din oraș”. Comportamentul abuziv al publicului obligă producătorii de teatru britanici să modifice tonul reclamelor

Scenă dintr-o piesă de teatru
Scenă dintr-o piesă de teatru
16 februarie 2023, 10:09

Muzicalurile populare vor fi sfătuite să evite expresii precum „cea mai bună petrecere din oraș” și „dans pe culoar”, după ce au fost raportate tot mai multe cazuri de comportament turbulent și abuziv din partea publicului.

Ambassador Theatre Group (ATG), cel mai mare operator de teatre din Marea Britanie, colaborează cu producătorii pentru a tempera campaniile publicitare care ar putea încuraja un comportament neadecvat, a relatat The Stage.

Marți, Colin Marr, directorul teatrului Edinburgh Playhouse, a declarat pentru Stage că în cei cinci ani de când se află la conducere nu a văzut niciodată un comportament mai rău al publicului decât cel din ultima vreme.

„Unul dintre principalele lucruri pe care încercăm să le facem este o colaborare strânsă cu producătorii”, a spus el. „Vorbim cu ei despre marketing. Astfel, atunci când comercializăm spectacolele, să nu avem fraze precum «cea mai bună petrecere din oraș» sau «dans pe culoar» – spectacolul are ceva mult mai puternic de vândut decât atât.”

El a spus că unele acțiuni de marketing transmit mesajul că este acceptabil să cânți alături de trupă, „dar, de fapt, dacă ești în rândul din spate, nu vrei asta”.

Marr a spus că producătorii au reacționat „foarte pozitiv”, adăugând că unii își fac propriile anunțuri înainte de spectacole pentru a-i reaminti publicului să se comporte frumos.

Un purtător de cuvânt al ATG a confirmat că firma lucrează cu producătorii la marketing. „Pregătim o metodă multidisciplinară pentru a aborda comportamentul provocator al publicului, acoperind toate punctele, inclusiv modul în care comercializăm spectacolele. Dorim ca toată lumea să se bucure pe deplin de experiența unui spectacol și lucrăm îndeaproape cu producătorii pentru a crea materiale de marketing adecvate”, a declarat acesta.

Edinburgh Playhouse a emis săptămâna trecută o declarație cu privire la comportamentul inadecvat al publicului, după ce o reprezentație recentă a spectacolului „Jersey Boys” a trebuit să fie oprită din cauza unei bătăi care a dus la intervenția poliției. Marr s-a declarat „dezgustat și furios de comportamentul inacceptabil al publicului”.

„Acest lucru devine un eveniment mult prea frecvent – nu doar în teatrul nostru, ci și în alte locuri din Marea Britanie. Există o minoritate de oameni care vine la teatrul nostru și alege să cânte, să danseze și să vorbească pe tot parcursul spectacolului într-un mod care îi deranjează pe ceilalți. Fie nu știu, fie nu le pasă cât de mult strică acest lucru experiența celorlalți spectatori. Atunci când unul dintre membrii echipei mele le cere politicos să se oprească, aceștia devin abuzivi verbal și, în unele cazuri, fizic. E inacceptabil!”

Societatea de Teatru din Londra și UK Theatre au avansat ideea unei „campanii de respect” în comun cu alte sectoare, inclusiv cu cele din comerțul cu amănuntul, pentru a aborda comportamentul neadecvat și abuziv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă