„Cea mai sănătoasă persoană aleasă vreodată ca preşedinte”. Trump i-a dictat medicului ce să scrie despre starea lui de sănătate

3 mai 2018, 00:19

Medicul Harold Bornstein afirma recent că un avocat de-al lui Trump, un bodyguard şi încă o persoană au dat buzna în biroul său şi au sechestrat toată fişa de sănătate a preşedintelui, într-un mod care l-a lăsat pe medic simţindu-se „violat” şi „înfricoşat”.

Este o procedură normală pentru un preşedinte nou, ca toate datele sale medicale să fie la Casa Albă, iar procedura avea loc pentru transfer, aşa cum s-a cerut„, a declarat Sarah Huckabee Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Medicul Harold Bornstein este un personaj pitoresc. El îl tratează pe Donald Trump încă din 1980 şi a mai făcut o afirmaţie bombă – anume că a scris în 5 minute o evaluare a pe atunci candidatului la preşedinţie, chiar după dictarea lui Trump.

Încă de la vremea respectivă, în 2015, documentul ridica multe semne de întrebare şi a produs cel puţin amuzament, dacă nu suspiciuni.

Donald Trump, scria medicul, ar fi cea mai „sănătoasă persoană aleasă vreodată ca preşedinte„.

Consultaţiile ar fi arătat că „forţa fizică şi rezistenţa lui Donald Trump sunt extrardinare„, sau, preferata ziariştilor, „tensiunea şi analizele sunt uimitor de excelente„.

Erau superlative pe care candidatul le folosea des în discursuri, şi le foloseşte pe larg şi azi.

Acea caracterizare nu mai există pe site-ul campaniei lui Donald Trump, iar site-ul medicului nu mai este funcţional.

După alegeri, doctorul Bornstein a mai dat o caracterizare, ceva mai realistă, dar mereu a susţinut că prima era adevărată. Se pune întrebarea de ce tocmai acum afirmă că i-a fost dictată.

Dezvăluirea are loc în contextul în care opozanţii lui Donald Trump caută să găsească orice motiv posibil pentru a-l suspenda pe preşedinte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă