Cea mai recentă murală semnată de Banksy a fost distrusă în timpul demolării unei ferme abandonate

Murala semnată de Banksy
Murala semnată de Banksy
16 martie 2023, 14:28

Pictura murală, intitulată „Morning is Broken” („Dimineața este defectă”), înfățișa siluetele unui băiat și a unei pisici la o fereastră, deschizând „perdele” din tablă ondulată.

Lucrarea a fost confirmată în trei fotografii postate miercuri pe contul de Instagram al artistului stradal. Piesa este prezentată într-o imagine în mărime naturală a proprietății abandonate, care era acoperită de iederă și avea vopseaua albă exfoliată și ardezie lipsă pe acoperișul unei clădiri laterale.

Într-o altă fotografie există un prim-plan al operei de artă, iar în cea de-a treia sunt prezentate lucrările de demolare care se desfășoară la Blacksole Farm.

Ultima fotografie arată peretele pe care a apărut inițial opera de artă, iar în imagine se văd, de asemenea, un excavator, o benă și o grămadă de moloz pe jos, sub privirile unui muncitor.

Compania care se ocupă de ridicarea containerelor a declarat pentru agenția de știri PA că pubela care apare într-una dintre fotografii se afla la o proprietate din Herne Bay și că singura implicare a firmei în proiect a fost furnizarea pubelei.

Terenul, deținut de Kitewood, este destinat unor zeci de locuințe noi, iar lucrările de demolare au început marți, antreprenorii neștiind la momentul respectiv că lucrarea de artă este semnată de Banksy.

Unul dintre antreprenori, George Caudwell, a declarat pentru site-ul KentOnline: „Nu aveam nicio idee că este vorba de Banksy. Mi s-a făcut rău când mi-am dat seama că era un Banksy – am fost dezamăgiți. Am început să o demolăm ieri. Proprietarul terenului ne-a privit când am făcut-o și nici el nu știa.”

Demolarea vine la numai o lună după ce o operă de artă Banksy a fost demontată de numeroase ori după ce a apărut în Margate, un alt oraș de la malul mării din Kent. Pictura murală, intitulată „Valentine’s Day Mascara”, părea să aibă ca temă abuzul domestic și combaterea violenței împotriva femeilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite