Cea mai populară criptomonedă, bitcoin, atinge un nou record, de peste 52.900 de dolari

Bitcoin
Bitcoin
19 februarie 2021, 17:37

Vineri, cea mai populară criptomonedă s-a apreciat cu 2,6%, până la un maxim istoric de 52.932 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 8% într-o săptămână şi un salt de aproximativ 60% de la începutul acestei luni.

Progresele spectaculoase înregistrate de bitcoin în ultimele luni au fost alimentate de semnalele că începe să fie acceptată de un număr din ce în ce mai mare de investitori şi companii, de la Tesla şi Mastercard până la BNY Mellon.

Ultimul salt înregistrat de bitcoin a dus capitalizarea sa de piaţă, valoarea tuturor monedelor bitcoin în circulaţie, la aproximativ 982 de miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de portalului online CoinMarketCap, în timp ce valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a ajuns la 1.600 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, mulţi analişti şi investitori sunt în continuare sceptici când vine vorba de monedele digitale slab reglementate şi cu evoluţii volatile, având în vedere că în continuare nu sunt utilizate la scară largă în magazine.

Analiştii băncii JP Morgan susţin că preţurile actuale la bitcoin sunt cu mult peste estimările lor referitoare la valoarea adecvată. Adoptarea pe scară largă creşte corelaţia dintre bitcoin şi activele ciclice, are cresc şi scad odată cu ciclurile economice, ceea ce pe cale de consecinţă diminuează beneficiile unei diversificări în zona criptomonedelor, susţin analiştii băncii americane într-un raport.

Bitcoin este un „spectacol economic secundar”, adaugă analiştii de la JP Morgan, potrivit cărora inovaţiile din tehnologia financiară şi expansiunea platformelor digitale în domeniile creditului şi plăţilor reprezintă „adevărata poveste de transformare financiară în epoca COVID-19”.

Pe de altă parte, susţinătorii bitcoin susţin că această criptomonedă este „aur digital” care poate oferi protecţie împotriva riscului de inflaţie declanşat de programele uriaşe de stimulare lansate de băncile centrale şi guvernele din întreaga lume pentru a contracara efectele crizei COVID-19.

Analiştii JP Morgan subliniază însă că un bitcoin ar trebui să ajungă la un curs de 146.000 de dolari pentru ca valoarea de piaţă a tuturor acestor monede să fie comparabilă cu investiţiile în aur ale sectorului privat via fonduri de tip exchange-traded funds (ETF) sau în monede şi lingouri.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Tehnologia blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă