Cea mai neagră zi din Spania, de la începutul crizei. Situația este critică în multe secții de terapie intensivă

1 aprilie 2020, 18:34

Autoritățile caută în continuare materiale medicale de protecție, iar secțiile de terapie intensivă sunt arhipline. Madridul continuă să fie în doliu, la fel că întreaga Spanie, unde numărul infectărilor cu noul coronavirus continua să crească.

Autoritățile încearcă să facă rost de materiale medicale, iar unele state membre NATO, precum Republica Cehă și Turcia au trimis avioane cu echipamente de protecție. O mare parte dintre victimele acestei pandemii sunt chiar cadrele medicale care luptă în fiecare zi cu un virus foarte puternic, dar fară suficiente măsuri de protecție.

Lipsa materialelor medicale îi nemulțumește pe medici și pe polițiștii care sunt în fiecare zi expuși virusului, iar mai multe firme și ateliere din Spania și-au reprofilat activitatea ca să producă halate, măști, respiratoare și alte materiale medicale necesare.

Autoritățile spaniole speră să vadă în următoarele zile o stabilizare a situației, pentru ca ulterior să înceapă mult așteptata dimuare a curbei îmbolnăvirilor.

Situația este critică în multe secții de terapie intensivă, precum în Catalonia, unde administrația regională recomandă familiilor să nu interneze persoane cu vârste peste 80 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă