Cea mai mare statuie din lume are 182 de metri înălțime și a fost dezvelită în India

31 octombrie 2018, 23:36

Premierul Narendra Modi a inaugurat cea mai mare statuie din lume, situată în provincia Gujarat din vestul Indiei. Monumentul are o înălțime de 182 de metri, 240 cu tot cu soclu și îl înfățișează pe Sardar Patel, un eroul național indian, primul vicepremier al țării după plecarea coloniștilor britanici în 1947.

Narendra Modi, primul ministru al Indiei: „Fraţi şi surori, această statuie, cea mai înaltă din lume, va continua să amintească lumii întregi şi generaţiilor viitoare despre curajul şi determinarea acestui mare om”.

Ceremonia de inaugurare a inclus focuri de artificii, avioane de luptă și petale de trandafir aruncate din elicoptere. Botezată „Statuia Unității”, monumentul va crește considerabil turismul în zonă, susține premierul. Complexul mai include o grădină memorială și un muzeu. Există însă și critici, mai ales din cauza costurilor uriașe: 430 de milioane de dolari. În plus, o parte din cele 185 de familii cărora li s-a luat pământul pentru a face loc statuii acuză guvernul că încă nu și-au primit compensațiile. Recordul de cea mai înaltă statuie din lume nu va rezista mult. Tot în India, lângă Mumbai, a început construcția statuii unui rege hindus din secolul al 17-lea și care va avea 212 metri înalțime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite