Cea mai mare expoziție anuală de flori din Belgia, anulată din cauza restricțiilor impuse în criza declanșată de coronavirus

Producătorii de flori din întreaga lume sunt greu loviți de criza coronavirusului. În Belgia, o expoziție de tradiție cu flori de primăvară a fost anulată din cauza măsurilor de izolare. Situația este la fel de grea și în Olanda, unde astfel de expoziții, care îmbină prezentarea de flori cu vânzarea de bulbi, au fost închise.

21 Aprilie 2020, 12:48 |

"Floralia" este cea mai mare expoziție anuală de flori din Belgia, organizată pe domeniul castelului Grand Bigard, din apropierea Bruxelles-ului, timp de o lună, de la începutul lui aprilie până la începutul lui mai.

Xavier de Bigard, organizator al expoziţiei: "Avem bulbi de lalele, narcise, zambile şi altele, pe care îi plantăm în fiecare an. Toţi bulbii provin din Olanda. Practic, Olanda este singura producătoare de bulbi de lalele. Lucrăm cu peste 80 de producători olandezi şi plantăm mai mult de 400 de specii diferite de flori".

Ajunsă la cea de-a 17-a ediție, expoziția reprezenta o mare atracție pentru turiști, care veneau în număr mare, din toată lumea.

Totul până în momentul instituirii măsurilor de izolare.

Xavier de Bigard, organizator al expoziţiei: "Acesta este un an catastrofal. Toată ţara a fost afectată de coronavirus. Am fost obligaţi să anulăm expoziţia încă înainte de data programată pentru deschidere. Cu o zi înainte de această dată, totul era pregătit, noi eram pregătiţi, doar că atunci au fost adoptate măsurile de distanţare care interzic evenimente publice în parcuri. Pentru noi este foarte trist, ca şi pentru vizitatorii noştri, care şi-au luat din timp bilete de intrare".

Din păcate, din expoziția de anul acesta, rodul muncii intense de 11 luni vor rămâne doar imaginile înregistrate, care nu pot transmite și mirosul îmbătător al acestor flori, vestitoare ale primăverii.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI