Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Cea mai mare colonie de pinguini imperiali s-a autodesfiinţat

Cea mai mare colonie de pinguini imperiali din Antarctica a dispărut. Cercetătorii au descoperit că păsările nu au reușit să mai aibă pui în ultimii trei ani.

25 Aprilie 2019, 20:17 |

În colonie trăiau la un loc între 14.000 și 25.000 de cupluri. Ele totalizau 9 la sută din întreagă populație de pinguini imperiali.

Experți britanici cred că răspunsul este dat de modificarea condițiilor din zona mării, unde gheață se topește. Pinguinii au nevoie de gheață stabilă, din aprilie până în decembrie, pentru a avea pui.

În octombrie 2016 a început topirea gheții. Pinguinul imperial este cea mai mare specie, cu o înălțime de 115 centimetri.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 28°C 29°C
CLUJ 25°C 27°C
CONSTANTA 23°C 21°C
CRAIOVA 28°C 29°C
BRASOV 25°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 27 Mai 2019, 01:04
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 24-05-2019
Deschidere: 8109.89
Maxim: 8189.13
Mimim: 8099.84
Variatie: 0.98%
TLV
2.13
2.13%
SNG
34.00
0.59%
BRD
10.82
0.37%
SNN
10.80
0.37%
SNP
0.36
2.51%
FP
0.96
0.41%
TEL
20.40
0.49%
EL
11.05
0.45%
TGN
357.00
0%
SIF5
2.08
0%
ARHIVĂ ȘTIRI