Cea mai importantă licitație a Casei Sotheby’s. Obiectele care i-au aparținut lui Freddie Mercury, legendarul vocalist al trupei Queen, sunt scoase la vânzare

4 august 2023, 07:52

Freddie Mercury a însemnat nu doar o voce colosală – ci și o prezență extraordinară pe scenă. Dovadă stau și ținutele extraordinare scoase la licitație – dar acesta este doar începutul. Vedeta incontestabilă este pianul, faimosul pian care ar putea aduce și trei milioane de lire sterline.

Gabriel Heaton, specialist al casei Sotheby’s: Din sutele de obiecte pe care le avem, colecționate și îndrăgite de Freddie, fără îndoială că acela care însemna cel mai mult pentru el era pianul – pentru că era instrumentul la care compunea. Așa își exprima creativitatea. A compus aproape toate cântecele pe care le știm și le iubim la acel pian.

Iar printre acele cântece, și celebrissima Bohemian Rhapsody – ale cărei versuri originale, cu modificări și ștersături, sunt de asemenea scoase la vânzare. Sunt însă obiectele pentru toate buzunarele – și gusturile: Freddie Mercury adora să colecționeze lucruri. Este de vânzare un tonomat, spre exemplu, care-i plăcea foarte mult și pe care îl ținea acasă. Artistul iubea pisicile – și avea o mulțime de bibelouri și prostioare cu tematică felină.

David Macdonald, specialist al casei Sotheby’s: Această colecție i-a revenit lui Mary Austin (cea mai bună prietenă a artistului), la moartea lui Freddie în 1991, iar Mary a avut grijă de obiecte în ultimii 30 de ani. Și avut o extraordinară grijă. Dar nu au fost niciodată destinate să stea într-un muzeu, Freddie a fost foarte limpede în privința asta. Le-a spus lui Mary și asistentului lui personal, Peter. Cred că ar încuviința această licitație. Nu și-ar fi vrut obiecte într-un cub alb, le-ar fi vrut într-un mediu în care oamenii să le poată vedea… adora licitațiile!

Chiar și experții Sotheby’s spun că din miile de licitații organizată de faimoasa casă, această expoziție cu vânzare, practic, dedicată lui Freddie Mercury, este una dintre cele mai importante din istoria de aproape 300 de ani a companiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite