Cea mai geroasă noapte din ultimii șase ani. Termometrele au coborât până la -31,1 grade Celsius

9 februarie 2023, 18:42

A fost a treia zi de ger cu cele mai scăzute temperaturii ale acestei ierni din Harghita. Gerul din centrul și nord-estul țării va persistă până sâmbătă, au anunțat meteorologii. Chiar dacă în ultimii ani climăa s-a mai schimbat localnicii sunt obișnuiți cu frigul.

Nici zona Brașovului nu a scăpat de valul de frig. Noaptea trecută s-a înregistrat o minimă de -25,4 grade. Așa că dimineață localnicii au avut ceva de lucru pentru a porni mașinile înghețate.

Cei mai afectați sunt cei care lucrează în aer liber. Piețele din oraș au fost aproape pustii și puțini vânzători au avut curaj să vină la muncă.

Chiar dacă au fost multe grade sub zero, unii angajați au fost nevoiți să-și facă datoria.

Potrivit măsurătorilor ANM a fost cea mai geroasă noapte din ultimii 6 ani.

”Temperaturi atât de scăzute nu s-au mai înregistrat din 2017. În ceea ce priveşte temperaturile din intervalul următor, acestea vor rămâne foarte scăzute, cu ger dimineaţa şi noaptea în mare parte din ţară”, ne-a declarat Meda Andrei, meterorolog ANM.

Valul de frig va persista în special în centrul și nordul țării, zone aflate sub atenționare cod galben de ger până pe 11 februarie. Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, cu minime pe timpul nopții între -25 și -18 grade, în timp ce maximele zilei vor fi cuprinse între -18 și -8 grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă