Cea mai furioasă caracatiţă, atac asupra unui bărbat și fetiței lui, în apele Australiei. Imaginile au devenit virale

Atacat de caracatiță
Atacat de caracatiță
1 aprilie 2021, 17:52

Geologul şi autorul Lance Karlson tocmai se pregătea să înoate în apropierea staţiunii în care era cazat împreună cu familia, în Golful Geographe de pe coasta de sud-vest a Australiei, când a observat ieşind din apă ceea ce a crezut că este coada unei pisici de mare care ataca un pescăruş.

După ce s-a apropiat împreună cu fiica sa în vârstă de doi ani, a descoperit că era vorba despre o caracatiţă şi a început să o filmeze.

Caracatiţa, aflată în apele de mică adâncime, l-a atacat brusc pe Karlson cu tentaculele, după cum se poate vedea în imaginile devenite virale.

”Caracatiţa s-a năpustit asupra noastră, ceea ce a fost un adevărat şoc”, a povestit Karlson într-un comentariu transmis Reuters prin e-mail.

După ce a instalat pe plajă un cort pentru protecţie solară pentru familia sa, Karlston şi-a pus ochelarii de înot şi a intrat singur în apă pentru a explora mai multe carapace de crab despre care bănuia că fuseseră lăsate în urmă de vieţuitoare marine dispărute.

În timp ce înota, a simţit o senzaţie de biciuire pe mână, urmată de altele, mai intense, pe gât şi în zona superioară a spatelui.

”Ochelarii mi s-au aburit, apa s-a tulburat dintr-o dată şi-mi aduc aminte că am fost şocat şi confuz”, a adăugat el în e-mail.

Karlson a povestit că s-a grăbit să revină la mal unde a constatat că avea urme de la tentacule pe mână, gât şi spate. Pentru că nu a avut la îndemână oţet, tratamentul lui obişnuit împotriva usturimii provocate de vieţuitoare acvatice, a turnat cola pe zonele afectate, ceea ce i-a ameliorat senzaţia neplăcută.

Înregistrarea video postată de Karlson, însoţită de comentariul ”Cea mai furioasă caracatiţă din Golful Geographe!” a fost distribuită pe scară largă.

Karlson a declarat că a resimţit reţinere, dar nu şi animozitate faţă de animal.

”Era în mod clar domeniul caracatiţei” a spus el. ”Mă tem că oamenii vor vedea caracatiţele într-o lumină diferită. Sunt creaturi uimitoare, evident capabile de emoţii puternice (la fel ca şi noi)!”, a adăugat el.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite