Ce spune secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ce înțelege Kremlinul. Unde identifică Moscova „retorica nucleară”

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
12 octombrie 2022, 13:04

Stoltenberg a spus marţi că o victorie a Rusiei în Ucraina ar fi ”o înfrângere pentru noi toţi” şi că orice atac asupra infrastructurii critice a NATO va primi „un răspuns unit şi ferm”.

Preşedinţia rusă a apreciat că retorica occidentală cu privire la potenţiala utilizare a armelor nucleare este ”provocatoare”.

Ne exprimăm regretul că şefi de stat occidentali se angajează în retorica nucleară în fiecare zi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

VEZI și Kremlinul susţine că se aşteaptă la o şi mai mare „confruntare” cu Occidentul

Kremlinul şi-a exprimat speranţa că G7 (format din principalele state industrializate ale lumii) va trage la răspundere ”regimul de la Kiev” pentru crimele comise.

Ţările din G7 au promis marţi să furnizeze în continuare sprijin financiar, umanitar, militar, diplomatic şi juridic Ucrainei, subliniind că orice recurgere a Rusiei la arme nucleare va fi urmată de consecinţe grave.

Cel puţin 26 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite în bombardamentele ruse masive efectuate începând de luni asupra unor ţinte din Kiev şi din regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov, Ternopil şi Jitomir.

VEZI și Război în Ucraina, ziua 231 | Rusia încarcă trenuri cu arme, echipamente, muniții din Belarus pentru a le reloca în zone din sud și est

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite