Ce se va întâmpla cu nunțile anul acesta? Asociațiile din industria organizării de evenimente le cer autorităților să se așeze la masa negocierilor. Propunere: Test PCR sau sau rapid făcut într-o zonă de triaj din locație

28 aprilie 2021, 18:56

De mai bine de un an de zile, petrecerile de nuntă organizate cu mult fast și sute de invitați au devenit o amintire. Sute de mii de cupluri au amânat pentru anul acesta marele eveniment. Sunt nerăbdători mai ales că în curând trece Paștele și, teoretic, ar putea face planuri.

În acest moment nu știe când și care vor fi condițiile în care ar putea fi permise nunțile. Așa că asociațiile din industria organizării de evenimente, în care lucrează peste 200.000 de oameni, le cer autorităților să se așeze la masa negocierilor.

Sunt câteva variante propuse de asociațiile din industrie privind accesul la aceste evenimente, fie pe baza unui test PCR sau un test rapid făcut într-o zonă de triaj din locație, pe baza unui test antigen care să arate că persoana respectivă a trecut prin boală, fie persoana să fi fost vaccinată inclusiv cu cea de-a doua doză.

Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților: „Noi susținem foarte clar că nunțile pot avea loc din mai în scenariu roșu în cazul în care partcipanții sunt într-una dintre cele trei categorii, mai ales că am vorbit și cu mirii și ar fi utilă pentru ei. Noi am propus să susține noi cheltuileile acestor teste, mai ales că se pot face și non-invaziv”.

Loviți în plin de lipsa evenimentelor au fost și profesioniștii care asigură servicii de foto-video. Pentru ei, 2020 a fost un an pierdut și se uită îngrijorați la ce se va întâmplă în acest an.

Asociațiile din industria evenimentelor le propun autorităților ca pe lângă testarea înainte de eveniment, să realizeze și una la două săptămâni după, pentru a vedea riscurile organizării unei nunți.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite