Ce se discută la summitul UE – CELAC: Mai multe acorduri comerciale și o declarație politică finală de condamnare fermă a agresiunii Rusiei în Ucraina

17 iulie 2023, 22:31

Pe masa discuțiilor sunt mai multe acorduri comerciale și o declarație politică finală care ar trebui să includă o condamnare fermă a agresiunii Rusiei în Ucraina și măcar o mențiune privind sprijinul pentru integritatea teritorială a celei din urmă, a transmis Ramona Avramescu, de la Bruxelles, pentru Telejurnal. E un subiect sensibil pentru multe state din America Latină, care au avut ezitări până acum în a face aceste lucruri, ba unele dintre ele chiar au îmbrățișat retorica de la Kremlin, din diverse motive.

La începutul reuniunii, președintele Klaus Iohannis spunea că România va pleda în continuare pentru o declarație fermă pentru sprijinirea Ucrainei. Nici în zona comercială lucrurile nu stau mai bine, exista speranța ca la acest summit să fie anunțat un acord comercial cu blocul Brazilia- Argentina – Uruguay și Paraguay, negocierile s-au blocat însă din cauza exigențelor UE privind protecția mediului.

Rămâne de văzut ce progrese s-au făcut în discuțiile de luni și cum va arăta declarația finală a acestui summit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă