„Ce să fac, unde să mă duc? Nu am unde…” – Tablou apocaliptic în județul Bacău în urma ploilor torențiale

28 iunie 2018, 20:58

Localnicii din Slănic Moldova nu vor uita niciodată noaptea care au trecut! Au tras o sperietură groaznică la auzul unor bubuituri care veneau dinspre râul Slănic.

Doina Scurtu este din Cireșoaia, iar apa i-a distrus totul în gospodărie. Soțul ei, imobilizat la pat, a fost scos pe geam din casă de echipele ISU și dus la spital. Femeia este și acum în stare de șoc.

Mărturii, în materialul VIDEO

A plouat torenţial toată noaptea. Peste 50 l de apă au căzut pe metru pătrat, iar râul Slanic a ieșit din matcă și a adus zeci de bolovani de pe versanții munților.

Peste 300 de gospodării au fost inundate, iar 10 au fost complet distruse de șuvoaie.

Două conducte de gaz care asigurau alimentarea localității s-au rupt pe o porțiune de peste 100  de metri. 500 de familii din Cireşoaia şi Slănic Moldova au rămas fără gaz. Și aparatura electrocasnică a fost arsă din cauza variaţiilor de tensiune de pe reţea.

Două drumuri adiacente şoselei naţionale au fost distruse, un podeţ a fost luat de ape, iar două persoane au fost salvate de pompieri.

Şi localnicii din Oituz au făcut noapte albă din cauza inundaţiilor.

Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din case şi beciuri. 22 de persoane, printre care şi doi copii, au rămas blocate în autoturisme pe DN 11, după ce şoseaua a fost inundată şi acoperită cu aluviuni.

Meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea până vineri, la ora 21.00.

În cea mai mare parte a Moldovei si local în Transilvania, Maramureș, în nordul Munteniei și al Olteniei va ploua torențial.

 

Pentru aceleași zone, hidrologii au emis cod portocaliu de inundații pe mai multe răuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații