CE revizuieşte normele privind siguranţa produselor şi creditele de consum. Produsele periculoase trebuie retrase de pe piaţă, ofertele de credite - prezentate consumatorilor într-un mod clar

Comisia Europeană a propus, miercuri, revizuiri în ceea ce priveşte două seturi de norme ale UE menite să consolideze drepturile consumatorilor într-o lume remodelată de digitalizare şi de pandemia de COVID-19, informează un comunicat de presă.

30 Iunie 2021, 14:09 (actualizat 30 Iunie 2021, 14:14) |
Produse. Magazin. Raft cu produse / FOTO: Sursa: Shutterstock

Executivul comunitar îşi întăreşte plasa de siguranţă destinată protecţiei consumatorilor UE, asigurându-se, de exemplu, că produsele periculoase sunt rechemate de pe piaţă sau că ofertele de credite le sunt prezentate consumatorilor într-un mod clar, uşor de citit pe dispozitivele digitale.

Propunerea actualizează atât Directiva în vigoare privind siguranţa generală a produselor, cât şi normele UE privind creditele de consum menite să protejeze consumatorii.

"Consumatorii se confruntă cu numeroase provocări, în special în lumea digitală care a revoluţionat comerţul, serviciile sau pieţele financiare. Acesta este motivul pentru care intensificăm protecţia consumatorilor pe două fronturi: facilitându-le consumatorilor sarcina de a evita riscurile legate de contractarea unui credit şi instituind norme şi mai stricte pentru siguranţa produselor", a declarat vicepreşedinta pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova.

"Este de datoria noastră să protejăm consumatorii, în special pe cei mai vulnerabili. Prin revizuirea normelor UE existente privind creditele de consum şi siguranţa generală a produselor, chiar asta facem", a declarat la rândul său comisarul pentru justiţie, Didier Reynders.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI