Ce puteți vizita în Constanța, un oraș încărcat de istorie

27 septembrie 2019, 10:33

Constanța este unul dintre cele mai vechi orașe din România și un „colț” frumos al Dobrogei. Există, la malul Mării Negre, un loc atât de încărcat de istorie, atât de vechi și de interesant că merită vizitat indiferent de vreme.

În Piața Ovidiu ne atrage atenția silueta zveltă a unui minaret înalt. Acesta aparține Marii Moschei, ridicată în 1910 la dorința Regelui Carol I, pe locul fostei geamii Mahmudia, care data din 1822. Marea Moschee este prima clădire cu elemente de beton armat construită în România. Minaretul este înalt de 47 metri, iar scara interioară cu 140 de trepte duce până la locașul muezinului, cel care strigă cele cinci ore de rugăciune ale musulmanilor. De sus, putem cuprinde cu privirea marea, portul și plaja din Constanța.

Vechiul oraș Tomis e ușor de vizitat. Toate obiectivele turistice sunt „concentrate” într-o zonă destul de restrânsă, cuprinsă între Piața Ovidiu, Cazinoul din Constanța și Portul turistic Tomis.

După mulți ani de așteptare, pentru cei care iubesc acest oraș sau doar vor să-l viziteze a venit și vestea bună a restaurării centrului istoric al Constanței. Vechiului Tomis, cu atmosfera lui orientală, ne întoarce parcă în timp, atunci când aici era locul ideal de promenadă pentru cei care ajungeau pe litoral.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite