CE propune alocarea a 75 de milioane euro pentru repatrierea cetățenilor UE

CE-Bani pentru repatrierea cetățenilor europeni
CE-Bani pentru repatrierea cetățenilor europeni
27 martie 2020, 15:50

„Măsura adoptată astăzi reprezintă încă o ilustrare a modului în care bugetul UE poate aduce valoare adăugată când și unde este cea mai mare nevoie. Acesta este, de asemenea, un exemplu perfect de solidaritate și cooperare europeană”, a spus comisarul Johannes Hahn, responsabil de bugetul UE.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat că „întoarcerea în siguranță a cetățenilor noștri este prioritară. Facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că își regăsesc familiile cât mai curând posibil în această perioadă dificilă. Aș dori să le mulțumesc statelor membre pentru eforturile depuse în acest demers. Centrul nostru de coordonare a răspunsului la situații de urgență lucrează 24 de ore din 24 împreună cu statele membre pentru a răspunde cererilor acestora”.

Cu ajutorul zborurilor de repatriere organizate prin intermediul mecanismului de protecție civilă al Uniunii și cofinanțate de UE, de la începutul epidemiei au fost deja repatriate în Europa 2.312 persoane din China, Japonia, SUA, Maroc, Tunisia, Georgia, Filipine și Capul Verde.

În zilele următoare sunt prevăzute peste 80 de zboruri de repatriere suplimentare.

În cadrul mecanismului de protecție civilă al UE, Uniunea contribuie la costurile zborurilor de repatriere care transportă resortisanți ai mai multor state membre, pe baza principiului solidarității.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite