Managerul Sp. „Victor Babeș” din București: Ce-o să facem în valul 5? Problema este rezerva de energie umană, care este pe cale de secătuire. Nu ar trebui să forțăm situația expunând din nou spitalele la un val imens de pacienți

11 decembrie 2021, 00:47

„Nu cred că trebuie să ne referim neapărat la antivirale, pentru că nu asta ar fi problema principală în spitale. De altfel, pacienții care ajung după modelul valului 4 în spital sunt pacienți care sunt cam depășiți de tot ce înseamnă tratament antiviral – ajung în stare gravă și necesită tratamente de susținere a funcțiilor vitale, tratamente imunomodulatoare și alte tipuri de intervenții terapeutice”, a declarat, în Ediție specială, conf. dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului clinic de boli infecțioase „Victor Babeș” din București.

„Cum ne pregătim? Ce-o să facem în valul 5? Pot să fiu puțin cinică și să spun că ne-am obișnuit și că de acuma știm foarte bine ce avem de făcut. Problema însă este rezerva de energie umană, care este pe cale de secătuire, și cred că n-ar trebui să forțăm situația expunând din nou spitalele la un val imens de pacienți, ci ar trebui să ne vaccinăm ca să nu ajungem în aceeași situație ca și în valul 4”, a subliniat medicul.

„Spitalele ar trebui să fie rezervate acelor cazuri extreme, care din diverse motive (…) au foarte multe comorbidități, fac forme severe de boală din diverse alte motive. Poate chiar și nevaccinați, dar nu ar trebui acest număr de pacienți să fie atât de mare. Dacă însă vreți să răspund direct la această întrebare (dacă există antivirale în spitale n.r.), da, există antivirale în spitale, în măsura în care există antivirale peste tot. Pentru că aceasta este o discuție foarte lungă, pentru publicul larg poate că sună puțin bizar, dar revin la ideea că nu există un antiviral perfect în acest moment pentru COVID”, a subliniat medicul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite